måndag 31 januari 2011

Referat över Tobias Billströms besök


Fredagen den 28 januari kom migrationsministern och moderaten Tobias Billström på besök till MLF, Malmö Latinskolans Förstärkta Program, och skulle svara på elevernas frågor som dem hade förberett åt honom.

Vid halv nio anlände han och hans livvakter till lokalen där diskussionerna skulle äga rum. Billström började mötet med att introducerade sig för klasserna och berätta lite om sin position, om vad han arbetade med, om hans bakgrund och om moderaternas migrations politik.

Efter det var han redo för att svara på elevernas frågor. Det visade sig att många av eleverna hade en del att fråga Billström om så det drog ut på tiden. Billström lyckades visserligen att svara på alla frågorna. Samtidigt fick eleverna veta vad han tyckte om politiken, att han var besviken över EU:s tvivel om gemensam asylpolitik. Efter timmars diskussioner hade alla fått deras frågor svarade. Billström stannade kvar lite för att prata lite med elever och att bli fotograferad med dem.

Efter besöket fick lärarna höra hur eleverna tyckte att Billström svarade på deras frågor. Vissa tyckte att han slingrade sig när dem ställde sina frågor till honom, en lärare upptäckte att Billström alltid nämnde problem när han kom till romer. Men andra tyckte att Tobias Billström svarade bra på deras frågor och var nöjda.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar